Re: Dohoda o provedení práce
ano, musi byt do 5000,- - ale proc trvate na te srazkove?
Já ne, ale SVJ asi bude i ten pracovník. Když by to nebylo srážkou, ale zálohově k jaké dani se musí SVJ zaregistrovat? Já bych daň srazila na konci roku dám potvrzení pracovníkovi a on si musí podat daňové přiznání? Promiňte, že se tak blbě ptám, ale SVJ už to rozjelo aniž by nám to jako správci řekli, takže teď to budeme dělat docela nakvap.
pokud budete srazet srazkovou dan - tak registrace ke srazkove dani; pokud zalohovou - tak dan z prijmu FO;
Pokud ten pracovnik ma vedle teto DPP jeste jiny pracovni pomer, tak musi podavat sam DP; pokud nema, tak mu rocni zuctovani dani muze udelat posledni zamestnavatel v r. 2006 (kam dolozi vsechny ostatni potvrzeni o prijmu, ktere mel behem roku)
A nebylo by lepší uzavřít s ním jiný druh smlouvy, např. smlouvu o zprostředkování, nebo o obstarání věci, nebo příkazní smlouvu (zkrátka uzavřít smlouvu obchodního charakteru, nikoliv pracovně právního)? Pak může SVJ vyplatit celých 22 tisíc a zdanění si ten člověk už zajistí sám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 4. 2006 8:49
Dobrý den, prosím o radu,
pracovník uzavřel s SVJ dohodu o provedení práce. Celková odměna činí 22000,- hrubého, 90 h. Výplata bude provedena ve dvou částech 7000,- a 15000,-. Mám dotaz zda musím zdanit každou část zvlášť (myslím že ano) srážkovou daní 20%. Nemá podepsané prohlášení. Tato daň bude konečná. Ještě si nejsem jistá zda daň máme odvést do konce následujícího měsíce po výplatě?
Děkuji za pomoc