Re: Zálohový koeficient
Váš zálohový koeficient z čísel roku 2005 by měl být
0,20. Podívejte se na § 76 zákona p DPH.
Zapřemýšlejte jestli můžete náklady přesně stanovit na činnost osvobozenou a na činnost s nárokem na odpočet.
Někdy to jde a pak nemusíte používat koeficient.
Zálohový koeficient používáte celý rok a na konci se provede vypořádání. To znamená, že se spočítá skutečný koef. za rok 2006
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 4. 2006 10:59
Dobrý den všem,
mám velkou prosbu. Firma, u které účtuji, vede účetnictví a stala plátcem DPH. Dosud měla příjmy osvobozené z finanční činnosti. Ale začala provádět školení lidí, takže tyto příjmy podléhají DPH. Nyní bych měla určit (odhadnout) zálohový koeficient, ale vůbec z toho nejsem moudrá. Z čeho ho určím a jakým způsobem budu počítat DPH na vstupu? Za rok 2005 byly příjmy osvobozené ve výši cca 2000000 a příjmy podléhající DPH 500.000,- Může mi prosím někdo poradit jak tedy stanovit zálohový koeficient a jakým způsobem krátit došlé faktury? Moc děkuji za odpověď.