mám zaúčtovanou v daňové evidenci vydanou fakturu v roce 2013 - faktura však nebyla uhrazena z důvodu převedení firmy na jiného majitele, který závazky původní firmy nepřevzal. Na firmu byl podán insolvenční návrh, který ale soud zamítl. S firmou nemám žádnou dohodu o uznání závazku. Mohl by mi někdo poradit, zda mohu fakturu stornovat či odepsat ? S touto mojí vydanou fakturou mám spojené i dvě faktury došlé jako náklad a také nevím zda je mohu odepsat a na jakém podkladě.
Doporučují přečíst článek na webu Jakpodnikat, s názvem "Pohledávky a daňová evidence", zejména pasáž "Neuhrazené a promlčené pohledávky - odpis, vyřazení".
18. 2. 2015 14:47
Dobrý den,
mám zaúčtovanou v daňové evidenci vydanou fakturu v roce 2013 - faktura však nebyla uhrazena z důvodu převedení firmy na jiného majitele, který závazky původní firmy nepřevzal. Na firmu byl podán insolvenční návrh, který ale soud zamítl. S firmou nemám žádnou dohodu o uznání závazku. Mohl by mi někdo poradit, zda mohu fakturu stornovat či odepsat ?
S touto mojí vydanou fakturou mám spojené i dvě faktury došlé jako náklad a také nevím zda je mohu odepsat a na jakém podkladě.
Za případnou odpověď děkuji. Michalová