Re: Prosím v pronájmu výher. automaty a
Moc tomu nerozumím jak to píšete, ale pokuď Vám pronajímatel automatů vyplatil odměnu bez DPH, protože neni plátcem což se podivuji, protože u automatů obrat 1 mil.Kč se dá udělat za jeden měsíc, ale budiž tak Vy jako plátce to zaúčtujete jako od neplátce. Takže žádné DPH nebudete počítat a žádné odvody.
Herní společnost provozuje činnost, která je od DPH osvobozena.
Ovšem plátce DPH, který pobírá od herní společnosti provizi, nebo podíl na zisku, by měl svá plnění zdanit 19%. Tedy DPH na výstupu 6.460,-, dopočítanýý základ daně 27.540,- Kč.
Zdeno vidím, že je zapotřebí se stále něco učit díky za opravu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2006 12:52
Dobrý den, moc prosím ty, kteří mají klienty, kteří mají v pronájmu výherní automaty a jsou plátci DPH, klient dostal za obsluhu od herní společnosti (není plátce DPH) částku cca 34 tis. K přiznání DPH mám z této částky počítat 19%? Ta společnost vystavuje sama fakturu, kde odběratel jsou oni a dodavatel ten nájemce, to DPH tam však nezapsala, vůbec nevím, kde mám hledat pomoc a termín podání se blíží? Prosím pomozte mi! děkuji