Re: Výživné rozvedeného manžela
A proč by ho měla chtít, když nejspíš nemají děti a majetek mají vypořádaný? Vy byste po 6 letech od rozvodu chtěla živit bývalého partnera?
Bohužel, díky skvělým zákonům se může stát, že po několika letech po rozvodu, pokud se bývalému nebude chtít dělat, začne vymáhat alimenty. A soud mu je přiřkne!! To nám to naši zákonodárci zavařili. A řešení - přestat pracovat a vydělávat peníze, abychom nemuseli nic platit. Jak úžasné.
Tak špatný, že se ani nedivím, že spousta lidí spolu žije bez
papíru. Je fakt, že se rodí spousty dětí mimo manželství a pak si ženy chodí pro soc. dávky jako svobodné matky a stát platí a platí. Ono je to tak špatně vymyšlené, že těm ženám je jedno kdo jim platí, zda stát nebo otec dítěte. Proč by chodily žádat k soudu o zvýšení výživného na dítě, když o to co se zvýší výživné dostanou méně na soc. dávkách?? U soudu to jsou vždy nervy a na dávkách to mají za 5 min. vyplněné. Nic je nemotivuje k tomu aby otec dítěte přispíval víc neboť jim to doplácí stát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 4. 2006 23:10
Dobrý den.
Při žádosti o sociální dávky mi pracovnice sdělila, že si mám požádat o výživu rozvedeného manžela (jsem 6 let rozvedená). Bývalý manžel však nemá žádný příjem. Prý mám podat žalobu na soud, který o tom, že mi manžel nemusí nic platit, rozhodne. Já již takovéto rozhodnutí mám z doby před 6 lety.
Nemohu použít "staré" soudní rozhodnutí? Musím žalobu k soudu kvůli výplatě sociálních dávek vůbec podávat?
Za radu děkuji.