Re: Plátce DPH...?
živn. list si budu zakládat. A obchodovat budu pouze s firmami. Zpočátku tuzemskými, později ze zemí EU. A jedná se v podstatě o reklamní účely
----------------------------
>To záleží na tom, jakou činnost děláte, jaká je tam
>sazba DPH, jestli budete spíš více obchodovat s občany
>nebo firmami, jestli obchodujete se zahraničím apod.
>Jestli jste živnostník a výdaje i příjmy jsou s 19% DPH,
>tak se Vám to nejspíš nevyplatí.
>živn. list si budu zakládat. A obchodovat budu pouze s
>firmami. Zpočátku tuzemskými, později ze zemí EU. A
>jedná se v podstatě o reklamní účely
>----------------------------
>>To záleží na tom, jakou činnost děláte, jaká je tam
>>sazba DPH, jestli budete spíš více obchodovat s
>>občany
>>nebo firmami, jestli obchodujete se zahraničím apod.
>>Jestli jste živnostník a výdaje i příjmy jsou s 19%
>>DPH,
>>tak se Vám to nejspíš nevyplatí.
Pokud budete obchodovat s firmami, doporučila bych být plátcem DPH i v tom případě, pokud daň na vstupu i výstupu bude stejná. Z vlastní zkušenosti vím, že firmy dávají při spolupráci přednost plátcům DPH, neplátce dokonce odmítají. O registraci jako plátce daně požádejte příslušný Finanční úřad.
Elén to vystihl, je to přesně tak. Taky jsem se při registraci k DPH setkala s tím, že některý FÚ Vás jen tak nezaregistruje. Musíte mu např. doložit, co si míníte k podnikání pořídit a jakousi dohodu či smlouvu s firmou, pro níž budete činnost vykonávat. Klidně i fiktivní. Ať žije papírování, stejně nemáme co na práci, tak ať se nenudíme!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 4. 2006 11:20
Zdravím vás,
ctěl bych se zeptat. Je podle vás lepší být či nebýt plátcem DPH? Jaké jsou výhody a nevýhody? Můžete mě prosím odkázat někam kde se to dozvím, či mi přímo poradit?