Re: DPH-měsíční přefakturace plynu a ele
Podle zákona o DPH opravdu máte vystavovat zálohy bez DPH,tedy na zálohu uvádět celkovou částku bez rozlišení na základ a DPH.Až v okamžiku ročního zúčtování - kdy budete znát dle plynáren a elektráren skutečnou spotřebu tak svému nájemci vystavíte konečnou fakturu s rozdělením na základ a DPH a odečtem uhrazených záloh.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 4. 2006 18:41
Jsem čtvrtletní plátce DPH.Pronajímám část obchodu a každý měsíc vystavuji fakturu na pronájem a zálohu na plyn a elktřinu měsíčnímu plátci DPH.Tyto zálohy vystavuji s DPH,protože i já si uplatňuji odečet na vstupu měsíčně při platbě zálohy.Tento plátce mi však tvrdí,že já mu nesmím tyto faktury- zálohy vystavovat s DPH,až při ročním zúčtování plateb plynárnám a elektrárnám.Není mi jasné proč bych to tak měla dělat,myslím si že můj postup je správný.Může mi to někdo vysvětlit a poradit mi.
Děkuji