Re: silniční daň
Písmenka A a B za číslem směrnice nejsou rozhodující. Podle poučení k přiznání SD za rok 2005 splňuje limit EURO 3 i vozidlo s údajem ES 2002/80A. Zálohy můžete platit ze snížené sazby daně (zaokrouhlené na celé Kč nahoru).
Wartburg bude platit 2.070,- jak píšete. Jestliže prohlídka byla v r. 1985, pak byl registrován před tímto datem. Je opravdu ještě pojízdný?
Re: silniční daň
>>Písmenka A a B za číslem směrnice nejsou rozhodující.
>>Podle poučení k přiznání SD za rok 2005 splňuje limit
>>EURO 3 i vozidlo s údajem ES 2002/80A. Zálohy můžete
>>platit ze snížené sazby daně (zaokrouhlené na celé Kč
>>nahoru).
>>Wartburg bude platit 2.070,- jak píšete. Jestliže
>>prohlídka byla v r. 1985, pak byl registrován před
>>tímto
>>datem. Je opravdu ještě pojízdný?
>
>Takže pro shrnutí: tomu prvnímu můžu říct, ať zaplatí
>1248 Kč ročně, chápu to doufám dobře?
Ano.
>K tomu Wartburgu, nevím, jestli je pojízdný, ale chce
>ho mít v podnikání :-)
>Děkuji za odpovědi
Nemáte zač:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 4. 2006 10:29
Prosím o radu. Podnikatel má nákladní automobil, 2 nápravy, hmotnost 1 - 2 tuny. Má tedy platit 2400 Kč zálohy za rok. V techničáku má napsanou směrnici č. 2002/80A. Chci si jenom ověřit, že tato směrnice patří do EURO 3. Nebo ne? V zákoně jsem totiž našla jenom 2002/80, bez toho A na konci. A můj další dotaz, pokud tato směrnice patří do EURO 3, má ten podnikatel platit zálohy snížené o tuto slevu, která je 48 %, tj. 2400 - 48 %, = 1248 Kč, nebo má normálně zaplatit těch 2.400 s tím, že se mu to v lednu 2006 srovná v přiznání?
Pak mám zase ještě jiného podnikatele, který má Wartburga 353 W, osobák, zdvih. objem motoru 992 cm3, rok výroby 1979. Z techničáku ale nemůžu vyčíst registraci, ale jsou tam data prohlídek, nejstarší z r. 1985, takže z toho soudím, že registrované bylo do roku 1989, tudíž by měl platit roční daň 1800 + 15 % navíc, tj. 2.070 Kč, čtvrtletně 518. Je to správně? Děkuji moc za rady.