Re: Tuzemská faktura v EUR a DPH
Děkuji za odpověď. Ale jak je to se zaúčtováním? Pokud použiji jejich kurz pro zaúčtování faktury, budu v rozporu s vnitřní směrnicí, podle níž přepočítáváme závazky v cizí měně pevným měsíčním kurzem k DUZP (dodavatel používá denní kurz). Měli bychom pro tyto případy doplnit směrnici o stanovení, že tuzemské faktury v cizí měně přepočítáváme kurzem dodavatele? Nebo se má použít jiný kurz pro účely DPH a jiný do účetnictví? Nevíte prosím o které § se lze opřít? Děkuji
Re: Tuzemská faktura v EUR a DPH
Já osobně mám upraveno ve směrnici přesně tak jak píšete,tím se mi nerozchází DPH a účetnictví.
Jinak nárokovat musíte podle zákona o DPH a do účetnictví zas podle zákona o účetnictví,který dovoluje jak denní tak pevný,takže je opravdu jen na Vás jak si to ošetříte ve směrnici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 4. 2006 11:03
Prosím o radu - dodavatel z Prahy s českým DIČ nám (plátci DPH s českým DIČ) vystavil fakturu za zboží v EUR, ale s českým vyčíslením základu daně a DPH. Pokud přepočteme tuto fakturu naším pevným kurzem, vypočtený základ daně a DPH se bude lišit od DPH uvedeného na faktuře. Jaký je správný postup? Máme použít jejich kurz pro zaúčtování faktury a uplatnit DPH ve stejné výši jako je uvedené na faktuře nebo použít náš pevný měsíční kurz a uplatnit DPH podle našeho výpočtu? Děkuji za rady.