Re: Potvrzování zápočťáku MO
Kopie výpovědí nemají na sociálce co dělat!!! Nic jim do toho není a nemají ani zákonné právo poskytnutí kopií vyžadovat!!! Jedině v případě skončení PP mají PŘI KONTROLE právo nahlédnout do osobního spisu a přesvědčit se o způsobu skončení PP.
Jinak stačí v den skončení PP zajít na SSZ a nechat si zápočťák před předáním zaměstnanci potvrdit - což Vám ovšem většinou na počkání neudělají, protože tam nemají ke dni skončení PP ještě všechny údaje o nemocnosti ... A zaměstnanci nemůžete zápočťák zadržet až se SSZ uráčí ho potvrdit.
Mimochodem, Vy vůbec nemusíte mít založeny kopie zápočťáků potvrzené SSZ (kopie započťáků samozřejmě ano!!!) - jde o to potvrzení SSZ - to slouží jen pro nového zaměstnavatele odcházejícího zaměstnance.
Re: Potvrzování zápočťáku MO
Asi tak, pri ukonceni pomeru dojdu na socialku - na POCKANI mi potvrdi ZL (pouze pokud jeste trva nemoc, tak po ukonceni nemoci).
Original dostane zamestnanec a kopii, na ktere mam potvrzeno od zamestnance, ze prevzal potvrzeny original - ulozim do spisu.
Vypoved se na socilaku nedava.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 4. 2006 12:15
Chci se zeptat. Jsme malá organizace. při odchodu zaměst. posílám na OSSZ odhlášku a kopii výpovědi. Má se prý zasílat i započťák k jeho potvrzení a vyplnění nemoci. Byla jsem na kontrole po 1. roce fungování firmy. paní tam měla vypovědi, ale nezajímala se o to zda mám potvrzený zápočťáky od nich. Je to velký problém neměla bych to poslat dodatečně? Díky