Re: DPH jen v ČR nebo i v zemích EU?
FA z EU se týkají pronájmu? Tedy vy máte pronajaté dopravní prostředky na leasing z EU? Pak je podstatné zda od plátců či neplátců a další podstatnou skutečností je, znát zákon o DPH země vlastníka předmětu nájmu. V ČR se pronájem s budoucí koupí najaté věci neposuzuje jako nájem, ale jako pořízení předmětu nájmu (jiné je to u operativního pronájmu, který se posuzuje jako nájem a lze tedy uplatnit DPH i u osobních aut, narozdíl od leasingu OA). Ale v různých státech EU je úprava zákona odlišná, co se týká leasingu. Proto je třeba znát, zda u pronajímatele není místo zd. plnění a kdo by tam případně byl povinný odvést daň.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Startují podzimní Dny Marianne. Nabízejí slevy až 70 % i výhody pro platby kartou
WhatsApp mění ceník: Za servisní zprávy a potvrzení objednávek budou firmy platit
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
25. 4. 2006 9:48
Podnikám v dopravě a jsem plátcem DPH. Chci se zeptat když mám i fa vystavené ze zahraničí na leas.s 0% DPh a na pár fakturách mám i DPH (cca 15 faktur za čtvrtletí).... podává se nějaké přiznání také do EU? Nebo se to vztahuje pouze na naše přiznání v ČR? Ani paní na FÚ mi neodpověděla. Tak nevím kde jinde se zeptat. Děkuju za příp. odpovědi. Miloš