Re: § 9 pronájem auta-jak uplatnit výdaj
*** Nelze. Použijte způsob, který Vám vyjde daňově líp ***
a ještě k tomu
Tento automobil pronajímám a máme ve smlouvě uvedeno,že opravy bude hradit nájemce. Teď mi jde o to, že v březnu se mi rozbilo čelní sklo, opravna vystavila fakturu na mě a ihned k tomu dala smlouvu o postoupení pohledávky.
Tam jsem já jako postupitel za pojišťovnou, opravna je postupník a dlužník je pojišťovna. Já postupuji tuto pohledávku postupníkovi.(opravně)
Není mi jasné:
a) opravna po mě nechtěla nic platit
b) jak o tomto bude účtovat to s.r.o., který by mělo teoreticky náklady na opravy hradit. Bude o tom vůbec účtovat?
Díky
Peťa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
25. 4. 2006 15:24
Dobrý den, prosím o radu. FO občan pronajímá automobil. Když bude podávat daňové přiznání má tento pronájem uvést v par. 9 a jak se přesně počítá, ten výdaj paušálem oproti příjmům?
Díky
Peťa