Re: § 9 pronájem auta-jak uplatnit výdaj
*** Nelze. Použijte způsob, který Vám vyjde daňově líp ***
a ještě k tomu
Tento automobil pronajímám a máme ve smlouvě uvedeno,že opravy bude hradit nájemce. Teď mi jde o to, že v březnu se mi rozbilo čelní sklo, opravna vystavila fakturu na mě a ihned k tomu dala smlouvu o postoupení pohledávky.
Tam jsem já jako postupitel za pojišťovnou, opravna je postupník a dlužník je pojišťovna. Já postupuji tuto pohledávku postupníkovi.(opravně)
Není mi jasné:
a) opravna po mě nechtěla nic platit
b) jak o tomto bude účtovat to s.r.o., který by mělo teoreticky náklady na opravy hradit. Bude o tom vůbec účtovat?
Díky
Peťa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 4. 2006 15:24
Dobrý den, prosím o radu. FO občan pronajímá automobil. Když bude podávat daňové přiznání má tento pronájem uvést v par. 9 a jak se přesně počítá, ten výdaj paušálem oproti příjmům?
Díky
Peťa