Re: Vyúčtování plynu
Ta část základu, za kterou jste už uplatnil DPH se nepromítá do základu pro výpočet DPH a tudíž se nepromítne do řádků výkazu DPH. Takže já základ z faktury za plyn rozúčtovávám na 2x. Dávám to sice na 502 - ale to teď neřešíme - nevím jaký máte program - ale mě nabízí účtování symbolu DPH (podle sazby a podle toho do kterého řádku výkazu se to má přenést) takže jednou to zaúčtuji se symbolem DPH a přenosem do výkazu DPH - to je ta část, kterou mě doúčtovávají ( a to buď plusem nebo mínusem - podle toho jestli je doplatek nebo přeplatek) no a druhou část - tu za kterou jsem už DPH nárokovala účtuji už bez symbolu DPH - tak aby se to do výkazu DPH nepřeneslo - musím to sice krkolomně účtovat přes 379 - u vyúčtovacích faktur za plyn mám vždy dojem , že skládám maturitu a trápím se s tím tak dlouho než docílím stejného výsledku jaký je na faktuře ....... tak se s tím také nějak poperte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 4. 2006 8:00
Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Přišla nám v tomto měsíci faktura - vyúčtování plynu za měsíc 1-2/2006. Je tam samozřejmě spotřeba plynu + DPH a odečtená záloha s DPH. Účtuju 518/321 odběr plynu 3.590,37 Kč, 343/321 DPH z odběru plynu 682,17 Kč, 314/321 záloha na plyn -2.521,01 Kč a 343/321 DPH ze zálohy -478,99 Kč. Nedoplatek máme na faktuře 1.272,54 Kč.
Za prvé DPH ze zálohy jsem již uplatnil z daňového dokladu vystaveného za poskytnutou zálohu na plyn. Za druhé v přiznání k DPH za tento měsíc mi nesedí řádek č. 310 daň na vstupu. Vychází mi tam rozdíl asi 288,- Kč. Prosím o radu a pomoc, jak toto vyřešit. Pokud bych to tak nechal, Finanční úřad to nepřijme. Děkuji předem za pomoc.