Re: daně
Myslite ten ruzovy dvoulist - Prohlaseni poplatnika - aby jste mu mohl uplatnovat slevu na dani?
Tak ten musi byt podepsat pri nastupu do zamestnani (aby ucetni vedela, jestli uplatnovat slevu na dani a co vubec uplatnovat - napr. jeste deti).
A pak do 15.2. nasl. roku na nem svym podpisem zada zam-nec o rocni zuctovani dane.
Zadny jiny termin "podani", jak jste se ptala nize neexistuje - nebo nevim, na co se ptate...
Zkusím to nějak popsat.Minulý rok jsem byla zaměstnaná u firmy,u které jsem byla rok a 7 měsíců.Ke konci října jsem dala výpověď a nastoupila 5.11.2005 do jiného zaměstnání a tam jsem končila ke konci února, daně mi již teď vraceli.
Mám nárok na vrácení daní i z té předešlé práce?
Pokud Vám teď "vraceli daně z předchozího zaměstnání", pak to bylo zřejmě na základě podpisu žádosti o provedení ročního zúčtování daně ra rok 2005. Takže daňě musely být spočítány za období 1.1.2005 - 31.12.2005. Určitě jste musela doložit potvrzení o zdanitelných příjmech z té firmy, kde jste pracovala v roce 2005 do října. Jinak by provedení RZD a vrácení daní nebylo možné.
Promiňte, možná to všichni špatně chápeme, ale na co se vlastně přesně ptáte?
ano, ale spis MELA jste narok na vraceni dani - v tom predminulem zamestnani (do rijna) vam meli vystavit potvrzeni o prijmech (vc. odvodu) a toto potvrzeni jste pak mela predlozit v te dalsi praci, kdyz jste si zadala o rocni zuctovani dani (nechapu, jak vam mohli udelat rocni zuctovani dani pouze za ten listopad, prosinec - u rocniho zuctovani musite mit "pokryty" cely rok....)
Urcite vam v ramci rocniho zuctovani nezahrnuli i to predchozi zamestnani?
Kdyz mate v probehu roku vice pracovnich pomeru, ktere na sebe navazuji, tak rocni zuctovani za cely rok dela posledni zamestnavatel - pokud si ovsem pozadate a dolozite vsechna potrebna potvrzeni....
Ted jste mozna mate sanci, podat si sama danove priznani - vyzadate si od obou zam-telu potvrzeni o prijmech a sama si podate DP. Doporucuji ale napred konzultovat s prislusnym FU, preci jen uz je po terminu odevzdani DP.
Od současného zaměstnavatele si vyžádejte potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2005. Tam bude uvedeno, že Vám bylo provedeno roční zúčtování a výše přeplatku z RZD. Pak vemte ještě to potvrzení, které máte doma (bude za rok 2005 - rozhodně ne za 19 měsíců), na finančním úřadě si vyzvedněte formulář daň. přiznání a sestavte si DP sama. Pokud jste za rok 2005 nebyla povinna DP podat (např. zálohová daň v 1 měsíci u 2 zaměstnavatelů), pak máte lhůtu 3 roky pro podání DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 4. 2006 8:31
Omlouvám se,napsala jsem to špatně.Myslím tím ten růžový papír,který
vyplňuje každý občan.
Děkuji