Re: Živnostenský list
Nevěřte,
v NV č. 140/2000 Sb. Seznam živností volných zjistíte pod č. 69- že existuje živnost volná " Dokončovací stavební práce", kam patří malířské a natěračské práce, tapetování, pokládání text.podlah.krytin a další činnosti.
Pro vydání ŽL Vám stačí splnit všeob.podmínky k provozování živnosti- dle § 6 živ.zákona- 18 let, způsobilost k práv.úkonům a bezúhonnost- doložíte výpisem z rejstř.trestů. Vyplníte na ŽÚ tiskopis ohlášení živnosti, vydají ŽL a můžete jít do toho, počínaje dnem ohlášení.-§ 10 odst. 1 písm. a) živ.zákona.
Přesně tak. U živnosti volné je rozdílné procento v uplatnění výdajů paušálem, je nižší nežli u živnosti vázané.(60%, volná 50%)
Zavolejte si na živnostenský odbor, tam vám řeknou, co všechno požadují pro vydání živnostenského listu. U některých činností je to jen výuční list, u jiných chtějí i praxi. Je to u každé činnosti jiné.
Na živnostenském odboru by to měli vědět přesně.
>Dobrý den. Jsem vyučený malíř bez praxe a dostal jsem
>nabídku práce na žl. Potřeboval bych vědět zda je
>třeba ručitel nebo stačí výuční list. Každý mi říká něco
>jiného. Předem děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 4. 2006 10:56
Dobrý den. Jsem vyučený malíř bez praxe a dostal jsem nabídku práce na žl. Potřeboval bych vědět zda je třeba ručitel nebo stačí výuční list. Každý mi říká něco jiného. Předem děkuji za radu.