Re: Půjčka společníkovi - spěchá, děkuji
Účtování je v pořádku,není na tom opravdu nic záludného, kvůli 1 dni asi nebude nutné dodělávat smlouvu a o půjčce, připravte se ale na to, že pokud narazíte na přísného úředníka FÚ, bude vám mávat před nosem ustanovením §23 odst.7 ZDP a bude vám chtít dodanit úrok za 1 den dle obvyklé úrokové míry pro Váš region. Je proto záhodno, zdůvodnit tuto operaci jako nevýznamnou z pohledu úč.jednotky...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 4. 2006 7:51
Hodně peněz v pokladně jsme místo cesty do banky vyřešili tak, že jsem společníkovi vyplatila částku a on druhý den převedl obnos ze svého soukromého účtu na účet firmy. Chtěla bych se ubezpečit v účtování.
Vyplacená půjčka 355/211
a její vrácení dle výpisu 221/355
Je to tak? Zdá se mi to nějak moc jednoduché. Začínám a nejsem si v některých věcech jistá, tak bych si to raději ověřila. Děkuji S.L.