Re: Prac.poměr na dobu neurčitou x určit
tak ja presne nevim, na co se ptate, ale obecne:
pokud zam-tel navrhne zmenu smlouvy a zam-nec nesouhlasi, tak ma zam-tel smulu - se zmenou PP na dobu urcitou musi zamestnanec souhlasit - a smlouvu (popr. dodatek) podepsat.... nelze to udelat jednostrannym rozhodnutim zam-tele.
urcite tento:
§ 36 Změna sjednaných pracovních podmínek
(1) Sjednaný obsah pracovní smlouvy lze změnit jen tehdy, dohodnou-li se zaměstnavatel a zaměstnanec na jeho změně. Byla-li pracovní smlouva uzavřena písemně, musí zaměstnavatel provést písemně i její změnu.
>>>>>Prosím o radu, event. paragrafy zákonů.
>>>>>Zaměstnanec má uzavřenou pracovní smlouvu na dobu
>>>>>neurčitou se zkušební dobou 3 měsíce. Pár dnů před
>>>>>skončením zkušební doby se zaměstnavatel rozhodl
>>>>>"upravit"
>>>>>prac.smlouvu na dobu určitou (déle o 2 měsíce).
>>>>>Přijde mi to jako nestandardní postup. Můžete mi
>>>>>prosím někdo poradit jaký paragraf ZP by se dal
>>>>>použít?
>>>>>Děkuji za info.
>>>Ptám se na to, jestli na toto zaměstnavatel má vůbec
>>>právo.
>>>Je mi jasné, že zaměstnanec s tím nemusí souhlasit a
>>>nemusí to podepisovat. Spíš jsem pátrala po zákonech,
>>>které even. zaměstnavatel porušuje.
>>****
>>urcite tento:
>>
>>§ 36 Změna sjednaných pracovních podmínek
>>(1) Sjednaný obsah pracovní smlouvy lze změnit jen
>>tehdy, dohodnou-li se zaměstnavatel a zaměstnanec na
>>jeho
>>změně. Byla-li pracovní smlouva uzavřena písemně,
>>musí
>>zaměstnavatel provést písemně i její změnu.
>
>
>jeětě jednou moc děkuju. Lenka
Píšete,že se zaměstnavatel rozhodl upravit prac. smlouvu. Není mi jasné, jakým způsobem to provedl, ale normální postup by byl tento: Zaměstnavatel napíše dodatek k původní pracovní smlouvě s tím, že doba neurčitá se mění na dobu určitou do.... (nebo cokoli jiného, co chce změnit).
Toto předloží zaměstnanci a zeptá se ho zda se změnou souhlasí a zda tedy ten dodatek stvrdí svým podpisem. Pokud zaměstnananec nesouhlasí, nic nepodepíše a údaje, smluvené v pracovní smlouvě, se nemění. Tím, že zaměstnavatel navrhne zaměstnanci nějakou změnu pracovní smlouvy (nebo naopak zaměstnananec zaměstnavateli), nijak zákon neporušuje. V uvedeném případě bych další pokračování ale viděla tak, že když zaměstnanec nebude se změnou (dobou určitou) souhlasit a nepodepíše, bude s ním ukončen pracovní poměr ve zkušební době.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 4. 2006 9:59
Prosím o radu, event. paragrafy zákonů.
Zaměstnanec má uzavřenou pracovní smlouvu na dobu neurčitou se zkušební dobou 3 měsíce. Pár dnů před skončením zkušební doby se zaměstnavatel rozhodl "upravit" prac.smlouvu na dobu určitou (déle o 2 měsíce).
Přijde mi to jako nestandardní postup. Můžete mi prosím někdo poradit jaký paragraf ZP by se dal použít?
Děkuji za info.