Re: Dan z příjmů v zahraničí obecně
Musíte se nejdříve podívat do uzavřených a platných smluv o zamezení dvojího zdanění. To je prvotní, pokud by ze smluv vámi požadovaná informace nevyplynula musíte postupovat podle §2zákona o daních z příjmů, kdy zjistíte zda jste na území ČR rezidentem či nerezidentem a podle toho pak podléhají české dani pouze příjmy z ČR nebo i ze zahraničí.
Díky, vše jsem četla ale princip mi z toho jasný nebyl. Jestli to ted dobře chápu: mám v zahraničí povolení k trvalému pobytu a letos zde strávím více než 186 dní, takže jsem zahraniční rezident. Znamená to, že mám povinnost platit dan z výdělku v zahraničí a ne v CR? Musím dokazovat ten pobyt v zahraničí nebo i zaplacení daně v zahraničí? Źádná dohoda o zamez. dvojího zdanení myslím není, nemělo by to smysl, dan je tu nulová.
nemuzu se nezeptat, i kdyz vam s vasim dotazem nepomuzu.... v jake zemi je nulova dan? Ze bych se tam prestehovala ;)))))
Ovsem na odpovedi samozrejme netrvam.... ;)
nezlobte se, ja jsem proste jen byla zvedava.... moc dekuji za odpoved.
Nekolik clanku jsem o techto zemich (o praci v techto zemich) uz cetla, velky zajem je pry o pracovnice ve zdravotnictvi.... no to zrovna neni "muj salek caje" ;)
A vam preju, at se vam dari, a at vas ty dane moc netrapi.
Pokud jste osobou, která se zdržuje na území ČR déle než 183 dní daníte příjmy jak z ciziny tak z cizí země. Pokud neexistuje smlouva o zamezení dvojího zdanění tak se obávám, že byste musela stejně zdanit. Pokud podmínku zmíněných dní nesplníte jste brána jako nerezident a danila byste pouze příjmy získané v rámci ČR. Doložení délky pobytu bych raději měl nějaké nachystané v případě případných problémů. Ale podle mého názoru je dost obtížné to zjistit pokud teda nejste nahlášena na zdravotní a sociálním, že máte dlouhodobý pobyt v cizině. Pokud si platíte tady sociální a zdravotní pojištění jako samoplátce tak nikdo nic zjiš´tovat nebude.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 4. 2006 21:41
Nemohu nikde najít základní pravidlo danění příjmů zahraničí. Vše co se vydělá je daněno v ČR nebo to podléhá danovým zákonům příslušného státu? Hraje nějakou roli doba mimo ČR - min 186 dní? Děkuji.