Re: Potvrzení - prosím účetní
Pokud chce "Potvrzení o zdanitelných příjmech", pak samozřejmě argumentujte tím, že si DP budete dělat sama. Je to Vaše právo. Nikdo nemá povinnost žádat o roční zúčtování. Je věcí každého zaměstnance, jak se se svými daněmi vypořádá.
Pokud chce "potvrzení o výši příjmu" tak argumentace, že "bez toho nemůže spočítat výplatu" je naprostý nesmysl. Do Vašich předchozích příjmů mu nic není. Při nástupu do zaměstnání jste si nejakou výši mzdy sjednala a postupuje se podle sjednané mzdy, ne podle předchozího zaměstnání.
Nicméně potvrzení o průměrném čistém měsíčním výdělku by mělo být součástí "Potvrzení o zaměstnání" (zápočtový list) - viz § 3 NV č. 108/1994 Sb. (prováděcí vyhláška k zákoníku práce). Rozhodně to však neznamená, že by se z něj něco počítalo v novém zaměstnání !!!
Buď je zaměstnavatel jenom zvědavý kolik jste "brala" jinde, nebo je to takovej puntičkář, že chce do písmene dodržet předpisy a pokud není výdělek na Potvrzení o zaměstnání uveden, pak ho chce zjistit jinak.
Nedejte se a "utlučte" ho paragrafy. Hodně zdaru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 4. 2006 22:57
1. dubna jsem nastoupila do nového zaměstnání. Vedoucí ode mě chce Potvrzení o výši příjmu. Na můj dotaz k čemu to potřebuje mi vysvětlil, že bez něj mi účetní nemůže vypočítat výplatu. Já si ale přesto myslím, že moje příjmy z předchozího zaměstnání jim můžou být ukradený. Dańové přiznání na konci roku si dělám sama.
Co jim mám říct, MUSÍM JIM TO POTVRZENÍ DODAT. děkuji