Re: Rucitel
Ručitelství v dnešní době je velké riziko. Uvedu příklad mého bratra, který ručil spolupracovnici, podle jeho řeči spolehlivé kamarádce za 100 000 Kč.
Protože dlužnice nesplácela a nekomunikovala - přirůstaly i dlužné úroky a vymáhala nakonec banka po něm - po ručiteli 132000,- Kč. Pořád si myslel, že se ho to moc netýká. Protože jsem pracovala v bance -dokonce na úvěrovém oddělení vím, že se banka "zahojí" na tom nejslušnějším člověku. Není to legrace pak odsouvat řešení - naskakují pak dlužné úroky a to docela velkou rychlostí.
Vypůjčil si tedy zase bratr, splatil bance dluh a nezbylo mu nic jiného než to soudně vymáhat po spolelhlivé karádce.
Až na základě rozhodnutí soudu a pohrůžce, že ji zabaví veškerý majetek do hodnoty dluhu (132000) začala "dobrá kamarádka" komunikovat a peníze mu vrátila. Takže šťastný konec - ale rok nervů - jestli se mu tu vrátí.
Takže ručila bych jenom v rodině - kde bych to v nejhorším případě byla ochotna oželet.
Záleží také na "projektu" na který si chce karád vypůjčit - třeba to zrovna vyjde a Vy mu dopomůžete k úspěchu ......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 4. 2006 6:46
Dobry den. Prosim Vas o radu. Muj kamarad si chce pujcit penize a pozadal me o rucitelstvi na uver. Jedna se o cca 500 000. Uvedomil jsem si, ze vlastne i kdyz se o tom kolem me stale mluvi, nevim poradne jake komplikace mi z toho muzou pozdeji nastat. Zvlaste pri katastrofickych scenarich jako napriklad jeho nemoznost splacet uver a nebo etremu jeho umrti. Nerozumim tomu a nerad bych se dostal do situace, kdy budu splacet nekomu jeho dedictvi. Muzete mi prosim rucitelstvi nekdo pokud mozno detailne vysvetlit, abych se mohl lepe rozhodnout. Moc dekuju L