Hlavní navigace

Rucitel

  • (neregistrovaný)

    28. 4. 2006 6:46

    Dobry den. Prosim Vas o radu. Muj kamarad si chce pujcit penize a pozadal me o rucitelstvi na uver. Jedna se o cca 500 000. Uvedomil jsem si, ze vlastne i kdyz se o tom kolem me stale mluvi, nevim poradne jake komplikace mi z toho muzou pozdeji nastat. Zvlaste pri katastrofickych scenarich jako napriklad jeho nemoznost splacet uver a nebo etremu jeho umrti. Nerozumim tomu a nerad bych se dostal do situace, kdy budu splacet nekomu jeho dedictvi. Muzete mi prosim rucitelstvi nekdo pokud mozno detailne vysvetlit, abych se mohl lepe rozhodnout. Moc dekuju L

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 4. 2006 9:34

      anonymous (neregistrovaný)

      Re: Rucitel
      Ručitelství v dnešní době je velké riziko. Uvedu příklad mého bratra, který ručil spolupracovnici, podle jeho řeči spolehlivé kamarádce za 100 000 Kč.
      Protože dlužnice nesplácela a nekomunikovala - přirůstaly i dlužné úroky a vymáhala nakonec banka po něm - po ručiteli 132000,- Kč. Pořád si myslel, že se ho to moc netýká. Protože jsem pracovala v bance -dokonce na úvěrovém oddělení vím, že se banka "zahojí" na tom nejslušnějším člověku. Není to legrace pak odsouvat řešení - naskakují pak dlužné úroky a to docela velkou rychlostí.
      Vypůjčil si tedy zase bratr, splatil bance dluh a nezbylo mu nic jiného než to soudně vymáhat po spolelhlivé karádce.
      Až na základě rozhodnutí soudu a pohrůžce, že ji zabaví veškerý majetek do hodnoty dluhu (132000) začala "dobrá kamarádka" komunikovat a peníze mu vrátila. Takže šťastný konec - ale rok nervů - jestli se mu tu vrátí.
      Takže ručila bych jenom v rodině - kde bych to v nejhorším případě byla ochotna oželet.
      Záleží také na "projektu" na který si chce karád vypůjčit - třeba to zrovna vyjde a Vy mu dopomůžete k úspěchu ......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).