Re: Jak účtujete paragony?
pokud nemate cas zauctovat driv nez vyplatite, tak sectete sumu paragonu, vyplatte jednateli a pak v klidu uctujte na 501/211 atd., nebo mu reknete at pocka, az to zauctujete - stejne by vam mel podepsat VPD...
Nejakou extra vydejkou bych to nekomplikovala...
Re: Jak účtujete paragony?
v podstatě ano, jenom dávat pozor na datumy -hlavně na přelomu roku... já osobně si rozlišuju ještě na daňové a nedaňové z titulu DPH, a to kvůli snazšímu zpracování DPH a jeho následnému kontrolování... v PÚ, kde vám jeden výd. pokl. dokl. dovolí více rozúčtování v tom žádný problém není.....ba naopak je zbytečné zakládat x set/tisíc pokladních dokladů skrz každý nákup za pár korun...
S jakým datem zapisovat do deníku?
Můžu ještě poprosit? S jakým datem zapisuji do účetního deníku?
S datem kdy tento zápis udělám?
Např. faktura vystavená 31.3., došla 3.4., účtuji 3.4.
takže účtuji 111/321 a 343/321 k 3.4. nebo k 31.3. kdy je DUZP atd.?
Díky moc za odpovědi na hloupé otázky :-)
Re: S jakým datem zapisovat do deníku?
>>Můžu ještě poprosit? S jakým datem zapisuji do
>>účetního deníku?
>>S datem kdy tento zápis udělám?
>>Např. faktura vystavená 31.3., došla 3.4., účtuji
>>3.4.
>>
>>takže účtuji 111/321 a 343/321 k 3.4. nebo k 31.3.
>>kdy
>>je DUZP atd.?
Musíte dodržovat datum DPH podle skutečného DUZP podle toho jestli jste čtvrtletní nebo měsíční plátce. V tomto případě účtujete k 31.3.
>>
>>Díky moc za odpovědi na hloupé otázky :-)
>
>Já lepím nebo přišívám paragony na papír, rozlišené
>podle druhu nákladu, sesčítám a jednou položkou zaúčtuji
>k datu posledního dne v měsíci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 4. 2006 9:36
Prosím o radu. Jsem začátečnice a nevím jak správně by se měla v účetním systému vést pokladna.
Jednatel mi nosí paragony vždy tak cca za 14 dní (každý od jiné firmy) a chce je najednou vyplatit.
Jak to správně zapíšu do systému? Můžu udělat výdejku z pokladny na jméno jednatele s textem, že mu proplácím předložené paragony a ty pak jednotlivě účtuji do účetního deníku ( např. 501/211, 343/211)?
Díky za pomoc....