Re: přelom roku - pokladna
Proč manka a škody? Mně jde jen o to, že to bylo proplaceno až v dalším roce (u faktur je to v pohodě, tam je to na 321 ale co cesťáky co se platí přes pokladnu) - já jen nevím, jak dostat náklad do minulého období. Teď možná mluvíme každá o něčem jiném, že? :o) no, moje vyjadřovací schopnosti občas pokulhávají :o)
Re: přelom roku - pokladna
mam pocit, ze slo jen o prepis... zauctujte
512/333 r. 2005
333/211 r. 2006
Jinak osobne si myslim, ze at pouzijete 333 nebo 383, tak ani jedno neni spatne...
333 - Ostatní závazky vůči zaměstnancům
Účtují se zde různé závazky vůči zaměstnancům, např. nárok zaměstnanců na náhradu cestovních výdajů.
383 - Výdaje příštích období
Prostřednictvím tohoto účtu se vyúčtují náklady, jež s běžným účetním obdobím souvisejí, avšak výdaj na ně nebyl dosud uskutečněn. Lze vyúčtovat pouze částky, u nichž je známo, že se v budoucích obdobích vynaloží na příslušný účel a v určité výši. Účtuje se zde např. nájemné placené pozadu, prémie a odměny placené po uplynutí roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 4. 2006 13:11
mám cesťák z 22.12.2005, ale nebyly k dispozici peníze, a tak se to proplácelo až v lednu - 5.1.
Jak to mám zaúčtovat, když náklad by měl být v r. 2005 a výdej z pokladny v r. 2006? Bude se to účtovat přes 383 nebo mám ke konci roku to dát v interních dokladech na 333 (záv. k zaměstnancům)?