Re: Přihláška na PSSZ
Pojištěn budete v případě, když budete mít neplac.volno. Jinak soc.pojištění za Vás nikdo platit nebude, pokud rozvážete prac.poměr. Pokud se ovšem nepřihlásíte na ÚP. Jinak ještě budete muset za ten měsíc, kdy nebudete v pr.poměru, ani v evid.ÚP, odvést zdr.pojištění.
Re: Přihláška na PSSZ
Odpověď na Vaše otázky to tedy byla, a to v tom ohledu, že pojistné za Vás nikdo platit nebude, ani prohlášení od OSSZ by Vám nebylo nic platné - žádné takové se nevydává.Pokud neplatíte pojistné, ať z prac. poměru neb jako OSVČ, pojištěn nejste. Z odpovědi jasně vyplývá, že do důchodu by se počítala doba pouze tehdy, budete-li veden n a ú ř a d ě p r á c e.
Na OSSZ byste se mohl přihlásit v místě trval.bydliště, a to pouze v případě, budete-li si p l a t i t dobrovolné pojistné,příp. budete mít živn.list.Jinak ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 5. 2006 20:08
Kdo mi poradíte, skončil jsem v zaměstnání k 30.4., květen zůstanu doma a od 1.6.nastupuji do nového zaměstnání.Slyšel jsem, že se nemusím ohlašovat na sociálce, stačí, když si požádám v novém zaměstnání o Čestné prohlášení, kde napíšu, že jsem za ten měsíc neměl žádné příjmy a ten měsíc se mi bude počítat jako odpracovaný.V případě, že toto prohlášení nedostanu, mám si ho vyžádat na sociálce a nebo si ho mohu napsat sám? A jestliže bych musel na sociálku, tak to musím v místě trvalého bydliště? Já žiju v Praze, ale trvalé bydliště mám v Brně.
Děkuji moc