Re: nemocenská od 1.1.2007 - spěchá!
Právě proto připravuji na stránkách www.vyplata.cz aktualizaci on-line výpočtu nemocenských dávek, který bude zohledňovat, jak zaměstnavatele, tak správu sociálního zabezpečení. Můžete jej pak využívat.
Chyba není v zákoně, ale v mé nepozornosti. První redukční hranice se má násobit jednou třicetinou, nikoliv jednou třetinou, jak jsem si několikrát chybně přečetla:o)
Během tohoto týdne by měl přibýt kalkulátor pro rok 2007.
S pozdravem Renáta Změlíková
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 5. 2006 9:50
Dobrý den,
četla jsem schválený návrh zákona o nemocesnkém pojištění, který má vejít v platnost od 1.1.2007. Denní vyměřovací základ se má upravovat dle násobků průměrné mzdy (vyměřovací základ x koeficient). Částky redukčních hranic tedy vyjdou cca od 6 do 18 tisíc. Denní vyměřovací základ se pohybuje běžně pouze ve stovkách. V zákoně jsem nikde nenašla, zda se má DVZ násobit průměrným počtem dní v měsíci nebo se má redukční hranice dělit PP dní v měsíci.
Psala jsem na MPSV, ale ještě mi neodpověděli.
Nevíte to někdo?