Re: Lze ještě podat daňové přiznání???
Samozřejmě ano. To, že jste propásla termín, tak neznamená, že byste nemusela podávat přiznání vůbec :-)
Podejte ho co nejdřív. A pozor - pokud jste nepodala ještě vůbec žádné přiznání, tak budete podávat ŘÁDNÉ přiznání, byť pozdě. Dodatečné přiznání znamená, že už jste předtím řádné př. podala a teď ho dodatečně opravujete.
Re: Lze ještě podat daňové přiznání???
Zákonný termín 31.3. (nebo s daň. poradcem 30.6.) je jen pro poplatníky, kteří jsou POVINNI podat DP. Pokud jste nežádala o provedení ročního zúčtování a jen chcete vyrovnat své daně, protože Vám vznikne přeplatek na dani, pak máte možnost podat DP nejdéle do 3 let po skončení zdaň. období. Ale samozřejmě, čím dřív jsou prachy doma, tím líp :-))
A mimochodem, pokud nejste z nějakého důvodu povinna podat DP, pak nemusíte žádat ano o provedení ročního zúčtování, ani nemusíte podávat DP. Daňová povinnost je v takovémto případě vyrovnána sražením záloh. Ale pokud Vám vznikne přeplatek, proč ho nechávat státu ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 5. 2006 15:46
Dobrý den, prosím vás, mám takový malý dotázek: lze ještě podat dodatečně přiznání k dani z příjmů FO za rok 2005? Vím že to mělo být asi do 31.3.2006 ale potvrzení o příjmech mi přišlo teprve dnes.Děkuji moc za radu.