Re: Směnárna - ČNB a kurs.rozdíl
berete pouze kurz smenarny, CNB bych do toho netahala:
vam proste ubylo z uctu 432000, coz je ekvivalent 15000 eur, poplatky jsou 250,-
Az vam prijde faktura na 20000,-, tak zauctujete kurzem CNB a prouctujete uhradu 432000 (=15000eur), pak zaplatite zbytek a co bude prebyvat/nedostavat se, je kurz. rozdil
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 5. 2006 8:58
Máme devizový účet v EUR a používáme denní kurz ČNB. Nyní jsem začali platit do zahraničí v eurech i prostřednictvím korunového účtu a to následujícím způsobem: Z korunového účtu bylo převedeno od směnárny ( s. r. o. )432.250,-Kč ( záloha do zahraničí na dodání zboží ). Směnárna, která uhradila zálohu za nás do zahraničí nám zaslala výpis kde je uvedeno: bylo Vám prodáno 15.000,-EUR v kurzu 28,80Kč ( kurz ČNB byl 28,685 ) tj. 432.000,-Kč, poplatek 250,-Kč. Nyní mi jde o stanovení správného kursového rozdílu. Musím počítat kursový rozdíl mezi směnárnou a bankou ČNB? Pokud ano, pak vznikne 1.725,-Kč 563/314? A dále, jak to bude v případě, kdy nám následující měsíc dojde faktura od zahraničního dodavatele? FAP ( kurz ČNB 28,38Kč )na celkovou částku 20.000,-EUR - záloha 15.000,-EUR. Jaký bude kurs.rozdíl mezi uhrazenou zálohou a FAP? Bude kursová ztráta 4.425,-Kč 563/314?
Jde mi hlavně o to, jak správně přepočítat kurz mezi směnárnou a bankou ČNB. U devizového účtu bez problému, ale ta směnárna se svým kurzem mi tam nějak nesedí!!!!! Nebo myslíte, že mám brát v přepočtu na koruny a kurs.rozdíl pouze kurz směnárny? Ono by to bylo lehčí!
Děkuji