Re: Účtování přefakturace - prosím
Nejprve k účtům 5 a 6. Pokud účtujete zúčtování přijaté nebo vydané zálohy daňovým dokladem k poskytnuté/přijaté záloze, také nepoužíváte žádný nákladový ani výnosový účet. Zaúčtujete 314-1 zálohy včetně DPH a 314-2 záloha po odvedení DPH + 343 19%.
Teď ještě k přefakturaci. Správně zaúčtujete jak píšete - doporučuji si udělat analytické rozdělení účtu 315.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 5. 2006 11:05
Prosím o radu. Jsme právnická osoba, zabýváme se správou domů. S jednou firmou, které děláme správu, máme smlouvu, že veškeré faktury za opravy atd. budou na nás, my je budem platit a pak to té fiimě přefakturujeme. Je to totiže rychlejší. Nevím ale, jak s tou přefakturací. Když mi dojde faktura, jak mám v podvojném zaúčtovat? Myslela jsem takto: 315/321. A vydanou fakturu takto: 311/315. Jenže pak nevím, co s DPH, protože ta firma, se kterou máme uzavřenou smlouvu, je plátce DPH a já nevím, jestli bych takto mohla zaúčtovat tyto faktury, když to není přes účty číslo 5 a 6: přijatá 315, 343/321; vydaná 311/315,343. Můžu to tak zaúčtovat? Nebo musím bez DPH, nebo pokud chci, aby si oni uplatnili DPH, musím účtovat přes účty 5 a 6? Děkuji moc