Re: energie - zálohy a vyúčtování
neznám program Ekonom, ale některé programy umožňují provádět likvidaci závazků formou - bez vazby.Zlikviduje se závazek - a máte tam nuly.
z daňového hlediska - evidujete příjmy a výdaje a závazky (pokud už tedy žádné závazky nemáte, tak je to OK
DPH (pokud jste plátcem) si uplatníte z vyúčtování - základ daně+dph, které jste obdrželi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 5. 2006 14:25
prosím o radu. už mi to nemyslí. úplně jsem se do toho zamotala. jak právně v daňové evidenci zaúčtovat elektřinu. měsíčně platím zálohy,které účtuji jako daňový výdaj (bez DPH). Dvě zálohy jsem nezaplatila,tak mi v programu (Ekonom) vyskakují jako neuhrazený závazek. Nyní bylo vyúčtování, ve kterém jsem obdržela přeplatek. Tím vlastně jsou všechny zálohy jakoby zaplaceny. Faktura s přeplatkem je už s rozpisem DPH. Nevím,zda mám ty nezaplacené dvě zálohy vynulovat. Jsem v tom zamotaná a přitom je to úplně banální záležitost. ale prosím poraďte. díky