Re: Komplikovaná otázka:o))))Prosímmm
Já si myslím,že u společníků je to neobvyklé. Asi by to chtělo opravdu vidět ten konkrétní účetní případ. Popište to lépe.
Re: Komplikovaná otázka:o))))Prosímmm
*** Ono to může být jakákoli odměna, která se vejde pod definici "příležitostné zaměstnání", která je uvedena v zákoně o nemocenském pojištění - ty jsou vyňaty z pojištění, i když přesáhnou 400 Kč. Proto je opravdu důležité zjistit, za co to bylo. Každá odměna by měla být někým "přiklepnuta" nebo schválená (VH, společníky, smlouva,...). Zjistěte a pokud k tomu nic není, bude nejlepší se domluvit se společníky a odměnu pojmenovat tak, aby se pod tu definici dostala, jinak hrozí doměření pojištění ***
Hallóó jsem tady
Jedná se o to,že bývalá účetní tvrdí,že musela být vyplacena nějaká povinná odměna,když firma funguje a nemá zaměstnance.Byla zaplacena pokladnou,ale bez jakéhokoliv dokladu pouze zaúčtována v programu.Stejně i s cesťákem,proplaceny,v nákladů,ale po nějakém dokladu vyúčt. prac.cesty ani stopa.
Poradíte mi????Děkuji
Re: Hallóó jsem tady
*** Záleží jak moc po někom chcete dodělávat. Pokud ano, pak platí to výše uvedené. Protože jste neodvedli pojistné, musíte to dostat pod příležitostné zaměstnání (zákon 54/1965 §6) - ono to zřejmě půjde - ale nevím, čím se Vaše firma zabývá a na co to navléct. Cesťák jde taky dodělat ale společníci musí s Vámi spolupracovat :-))))) a musí Vám třeba to vyúčtování pracovních cest dát. Taky se podívejte, zda mají nějaké smlouvy se společností, hlavně ten jednatel - může tam být zmínka o pracovních cestách. ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 5. 2006 12:25
Zdravím Vás všechny a moc Vám prosím o radu.
Jedna se o takovou vec.
Prevzala jsem ucetnictvi a kontroluji rok 2004, jedna se o s.r.o.,dva spolecnici jeden z nich jednatel.
Na konci roku 2004 jsou vyplaceny odmeny, jedna 8000 a druha 2550 -z toho je 10.000,- zauctováno 522/331 a 3000 522/331, odvedena srážková dan 450 a pak nejaka dan 25% 2000,-uctována jako dan z prijmů.Muzete mi poradit jak to ma byt správne.Dane zaplaceny v danem roce,ale na uctu 331 zustava 2450.-Neni odvedeno SP a ZP,nevim jak to bylo v roce 2004,ale dnes se musi za jakou koliv odmenu vyssi 400/mes.odvest SP a ZP.
Dekuji vsem za radu