Re: Pracovní doba - rozpis
Moje pracovní doba je od 8:00 - 16:30 z toho mám půl hodiny pauzu na oběd.
Re: Pracovní doba - rozpis
Pak bude mzda za ten den vypadat takto:
7 - 8 h = nic
8 - 10.30 = náhrada mzdy průměrem
10.30 - 11 h = zřejmě přestávka, neplatí se.
11 - 17 h = mzda za práci
16.30 - 17 h = 0,5 přesčasový příplatek, pokud nebude vybráno náhr. volno
17 - dojezd domů = nic
Vysvětlení: Doba cestování před pracovní dobou a po pracovní době se nepočítá. V 8 Vám měla začít práce, ale nemohla začít, protože jste až do 10.30 cestoval, proto se tento čas platí průměrem. Pak přestávka, kterou máte každý den. Od 11 h jste pracoval až do 17 h. Tato doba Vám musí být zaplacena a navíc tady máte půl hodiny přesčas, protože normálně byste končil v 16.30. A k tomu dostanete peníze dle cesťáku, což ale už pochopitelně není mzda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
10. 5. 2006 11:56
Dobrý den,
chci se zeptat, uskutečnil jsem pracovní cestu do Prahy, vyjel jsem z Ostravy v 7:00 a do Prahy jsem dorazil v 10:30, v 11:00 mi začala prezentace našeho produktu a skončil jsem v 17:00 hod. Domů do Ostravy jsem dorazil až ve 20:30.
Chci se zeptat, mám pracovní dobu 8 hod. Dneska mi bylo řečeno, že jsem odpracoval pouze 6 hod - že pracovní výkon mi začal začátkem prezentace a ne začátkem pracovní cesty.
Prosím napište mi, zda-li je to pravda popř. odkaz na nějaký zákon, připadá mi to totiž absurdní.
Děkuji.