Re: e-shop - registrační pokladna
Asi si odpovím sám:
Každý daňový subjekt, který přijímá a vydává platby v hotovosti, je povinen vést věrohodnou evidenci jednotlivých plateb, pokud údaje o těchto platbách slouží jako důkazní prostředek pro správné stanovení daňové povinnosti s tím, že od 1.1.2007 bude povinný subjekt takovou evidenci provádět na registrační pokladně s fiskální pamětí dle ZRP.
- jelikož platby (příjmy) v hotovosti u nás jsou zcela zanedbatelné (a u výdajů není problém vyžádat si pokladní doklad od dodavatele - při platbě hotově), asi by registrační pokladna být nemusela, i když jsme maloobchod...
Re: e-shop - registrační pokladna
No já myslím, že myslet si znamená h.. vědět. :)
DLE MFCR je registrační pokladna potřeba i u e-shopu:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/SID-53EDF4E6-E8C90B66/cds/jsem_povin_subj.pdf
Povinnými subjekty jsou podnikatelé, kteří vlastní živnostenský list znějící na: maloobchod se smíšeným zbožím, specializovaný maloobchod, maloobchod motorovými vozidly, maloobchodní prodej a pronájem zvukových a zvukově - obrazových záznamů a nenahraných nosičů, maloobchod tabákovými výrobky, maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny a maloobchod použitým zbožím. Povinnými subjekty nejsou živnosti spočívající např. ve výrobní činosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
10. 5. 2006 21:54
Dobrý den,
podnikám jako fyzická osoba na "maloobchod mimo obvyklé provozovny" - internetový obchod, kde 99% plateb zákazníků prochází skrze bankovní účty, každá zásilka je vybavena daňovým dokladem (žádné paragony, vždy faktura se všemi náležitostmi), nelze tedy nijak "šidit". Platí i pro mě povinnost mít registrační pokladnu? V zákoně jsem žádné výjimky nenašel - máte někdo s tímto nějakou zkušenost?