Re: Jednorázová výpomoc-moc prosím o rad
Muzete nekoho zamestnat na Dohodu o provedeni prace - dani se to 15% pokud castka neprevysi 5000,- mesicne, pojistne se neplati.
To je nejcistejsi.
Clen rodiny muze misto vas zaskocit ale pokud mu date nejakou mzdu, tak zalezi zda ma jine prijmy.
Re: Jednorázová výpomoc-moc prosím o rad
Moc děkuji. Jedná se o důchodce a nemá jiný příjem, takže si myslím, že je zbytečné platit nějaké daně... v takovém případě mohu tu jednorázovou výpomoc použít i pro to, když se jedná o mou běžnou podnikatelskou činnost? Kdyby to byla dohoda o provedení práce, podává se tam nějaké přiznání když se odvádí ty zálohy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
11. 5. 2006 8:31
Dobrý den, jsem živnostník a vlastním obchůdek, nyní jsem onemocněl a mám neschopenku. ovšem obchod musí běhat dál, slyšel jsem o možnosti uzavřít třeba s nějakým členem rodiny atd Jednorázovou akci-výpomoc, kdy by předmětem smlouvy byl provoz toho mého obchodu po dobu nemoci (max výdělek omezen 20tis Kč).
Potřebuji poradit, zda to mohu v tomto případě uzavřít a na co si dát případně pozor, aby bylo všechno košer. děkuji Jan Láznička