Re: Daňový bonus + odpočty.
Od letošního roku již nejsou odpočit.částky, ale slevy na dani (600na poplatníka a 500na jedno dítě). Slevy na dítě byly již v roce 2005.
Daňový bonus je pro Vás plus - v případě, že Vaše daň není dostatečně vysoká pro odečet celkové částky 1000Kč (uplatňujete 2děti) uplatní se to co je možné, a částka která chybí do 1000Kč je uvedena mínusem. Pro Vás je to plus, a proto máte mzdu stejnou i když máte hrubou nižší.
To je ta propagovaná pomoc rodinám s dětma.
Každopádně by pro Vás bylo zajimavé si na začátku roku 2007 (do 15.2.2007 zažádat o potvrzení u zaměstnavatele o zdanitelných příjmech) propočítat zda Vám nevyjde lépe společné zdanění manželů, než vyúčtování daně u zaměstnavatele. Ale to budete řešit až v roce 2007.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
13. 5. 2006 10:06
Ve výplatě mám napsáno odpočet na poplatníka 600.- daň.zvýhodnění na děti 1000.- Dřív jsem měl zapsány odpočitat. částky /roční/ poděleny 12 měsíci. Ale to čemu nerozumím je nějaký Daňový bonus ve výši -544 (mínus). Nevím co to je za bonus? Jde mi o to že před dvěma lety jsem měl hrubou mzdu o 1000Kč vyšší a čistého stejně jako dnes kdy mám hrubou o 1000Kč nižší. Děkuji.