Re: penále VZP
Zajděte tam osobně a řešte to na vyšších místech. Pokud máte dopis, ve kterém jste žádali o převedení přeplatku na úhradu nedoplatku je opravdu zarážející, že se Vám k tomu nevyjádřili. S tou promlčecí lhůtou opravdu nevím.
Problém je ale v tom, že s VZP je bohužel těžká komunikace, sama jsem něco řešila a vlastně řeším už 3roky a pořád žádné vyjádření.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 5. 2006 16:19
V r. 1992 jsme ja i manzel radne platili pojisteni VZP dle platnych podminek. Pri vyuctovani manzelovi vysel preplatek a mne jako spolupracujici osobe nedoplatek pojistneho. Z duvodu ulehceni administrativy jsme pozadali pojistovnu, aby manzelovi preplatek nevracela a pouzila ho na uhradu meho nedoplatku /internim prevodem mezi variabilnimi symboly/. Cca po dvou letech jsme obdrzeli vyuctovani pojistneho, ja s vymerem penale za neuhrazene pojisteni, na manzelove uctu stale "visel" onen preplatek. Obratila jsem se na pojistovnu s zadosti o vysvetleni proc nebylo provedeno preuctovani mezi obema ucty, bylo nam receno ze to nelze, na dotaz proc jsme o tom nebyli informovani vcas jsme odpoved nedostali. Penale nebylo nijak velike, ale nezaplatila jsem ho. Ve vyuctovani mych plateb za r. 2005 si ho pojistovna sama strhla z preplatku, vice nez po 11ti letech po jeho vymereni. Zajimalo by mne, zda a kdy dochazi k promlceni. Dekuji.