Re: Obvyklá sazba ?
Těžko radit, ale vyšla bych z nařízení 333/1993 Sb. o minimálních mzdových tarifech - viz třeba tady http://business.center.cz/business/pravo/zakony/tarify/
Najděte si činnost, která nejvíce odpovídá tomu, co budete dělat. Přičtěte navíc minimálně 50% k uvedené sazbě, protože ty tarify jsou počítané za podmínek, že za vás zaměstnavatel platí odvody SP, ZP a náklady na pracovní místo. Tak dostanete jakési minimum, pod nějž byste neměla jít. Horní hranice záleží na vaší šikovnosti, přesvědčovacích schopnostech a dobré vůli druhé strany ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
Také Babišova vláda chce, aby se do eTuristy registrovaly jak hotely, tak Airbnb
15. 5. 2006 6:53
Dobrý den, prosím o radu. Klient, pro kterého jsem dosud vykonávala informační a administrativní služby, mne požádal o rozšíření služeb o činnosti, které spočívají ve vyčíslování pohledávek, plynoucích ze smluv o postoupení. Jedná se o zpracování jednotlivých položek pohledávky do přehledné tabulky, jejíž součástí je výpočet úroku z prodlení z jistiny dluhu i jednotlivých položek pohledávky. Tato tabulka pak bude součástí žaloby o úhradu dlužné částky. Vzhledem k tomu, že jsem tuto činnost dříve vykonávala pouze jako součást jiných zakázek, kde moje odměna byla stanovena jako podíl na zisku z jednotlivých zakázek, nevím, kolik bych si za takovou činnost měla účtovat. Můžete mi prosím někdo napsat, jaká je obvyklá hodinová sazba za takovou práci, nejlépe nějaké rozmezí, počínaje "přátelskou" sazbou ? Moc děkuju.