Hlavní navigace

Zas ty kurzy - nevi nekdo

  • (neregistrovaný)

    15. 5. 2006 11:53

    Dobrý den, český plátce daně nám fakturuje za dodání zboží po CR v eurech. Podle §26/1 ZDPH na fakture musi byt uvedena jednak vyse v eurech a pak vyse v kc (+ prislusny prepocitaci denni kurz k DUZP). Jak postupovat pokud pouzivam pevny mesicni prepocitaci kurz pro prepocet (tento kurz se tak muze lisit od denniho)?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 5. 2006 11:56

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: zas ty kurzy - nevi nekdo
      Použijete pevný kurz, který běžně používáte a který byl pro vás platný (celý měsíc je pro vás platný kurz z 1. dne daného měsíce) v den vystavení FA.

    • 15. 5. 2006 12:02

      Tom (neregistrovaný)

      Re: zas ty kurzy - nevi nekdo
      A co kdyz dostanu fakturu kde dodavatel vycisli zaklad dane v ceske mene podle denniho kurzu a mi pouzivam kurz pevny (vznika tady nesoulad)

    • 15. 5. 2006 12:57

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: zas ty kurzy - nevi nekdo
      Pro DPH ctíte kurz na PFA uvedené dodavatelem. V účetnictví použijete kurz dle vaší směrnice. Při úhradě vám pak vznikne kurzový rozdíl. Pokud např. máte PFA za dovoz zboží, pak taky pro DPH musíte ctít kurz celnice a v účetnictví musíte postupovat dle směrnice. Kurzy se vám sice rozchází, ale pro účely DPH musíte postupovat dle zákona o DPH a v účetnictví dle zákona o účetnictví a Vyhl. 500.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).