Hlavní navigace

Auto z autobazaru

  • (neregistrovaný)

    15. 5. 2006 18:43

    Prosím o informaci. V prosinci minulého roku jsem koupila na leasing auto v autobazaru. U servisní prohlídky v letošním roce jsem se dověděla, že bylo nabourané. Mohu odstoupit od smlouvy? Děkuji, Hana.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 5. 2006 19:26

      Jarmila (neregistrovaný)

      Re: Auto z autobazaru
      A Autobazar vám dal informaci, že nebylo nabourané?
      Ptala jste se na to? Leasingovou smlouvu budete velice těžko rušit. V tomto závazkovém vztahu figurujete vy a leasingová společnost, nikoliv autobazar. Jedině pokud Vám dali mylné informace a můžete to dokázat,
      ale neumím si představit jak odstoupit od té leasingové smlouvy.

    • 15. 5. 2006 19:34

      Elén (neregistrovaný)

      Re: Auto z autobazaru
      S největší pravděpodobností, když si přečtete smlouvu, tak tam bude uvedeno, že karoserie auta je po opravě nebo tak něco. Seriozní autobazar Vám nebude tvrdit, že bylo auto nebourané, když to není pravda, na druhou stranu, jestli jste se na to nezeptala, tak Vás na to přehnaně upozorňovat nebudou, ale ve smlouvě to napsáno bude.

    • 16. 5. 2006 8:20

      Hana (neregistrovaný)

      Re: Auto z autobazaru
      Děkuji za odpověď. Ve smlouvě to není, samozřejmě jsem se na to ptala. Auto je 4 roky staré a bylo mi řečeno, že je ve výborném stavu.

    • 16. 5. 2006 9:06

      Elén (neregistrovaný)

      Re: Auto z autobazaru
      Pokud je ve smlouvě jasně napsané, že auto je nehavarované, pak by přicházela reklamace v úvahu. Ale pořád musíte platit splátky leasingu a celkově to bude těžká situace. Upřímně řečeno, pokud auto bylo jen opravované a není celé zkroucené do vrtule, při brždění nikam netáhne a jezdí se Vám s ním dobře, tak bych na Vašem místě zvážila, jestli tomu ten čas obětuju kvůli nejistému výsledku. Pro příště Vám radím, když si vyberete ojeté auto, jděte se na něj podívat s nějakým důvěryhodným automechanikem nebo ho nechte prohlédnout v servisu /autobazar to umožní, když to zaplatíte/. Důvěryhodný = ten, co Vám nebude nenápadně místo vybraného vnucovat nějaké svoje auto.

    • 16. 5. 2006 9:52

      Ela (neregistrovaný)

      Re: Auto z autobazaru
      Pokud je to tak, jak Hana uvádí, že ji AUTOBAZAR mylně informoval o stavu vozidla, a problémy s autem nejsou, zkusila bych od AUTOBAZARU nějaké snížení ceny, které byste vypořádali jen mezi sebou, do leasingu by to nezasáhlo. Bylo by to nejjdnodušší a solidní řešení.

    • 16. 5. 2006 12:56

      Elén (neregistrovaný)

      Re: Auto z autobazaru
      Ano, taky si to myslím, pokud jí prodal vykoupené vozidlo. Pokud to bylo vozidlo v komisi a prodej byl pouze zprostředkován, musí slevu požadovat /třeba i prostřednictvím bazaru/ po prodávajícím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).