Re: daňový doklad náležitosti
vím, jaké má mít náležitosti daňový doklad (teoreticky :o)), ale na účtenkách od benzínu je těch plátců více :o) - je tam vždycky Benzina, OMV, Čepro.... a pak ještě jméno třeba Tomáš Nový, dálniční přivaděč.... Jak poznám, kdo z nich je plátce?
------------------------------------------------------------
Já se vždycky dívám co se nakupuje, jestli PHM nebo něco
v obchodě. Jestli PHM, je prodejce benzinka a pak škrtnu DIČ
provozovatele obchodu, jestli jde o nákup v obchodě, škrtnu
DIČ benzinky. Nemůžou být 2 DIČ na daň.dokladu. Jestli se
nakupuje PHM i zboží v obchodě, uplatním DPH jen z jednoho.
Doklady nechávám tak, nefotím je, ale to je asi chyba,co?
Až mi přijde kontrola, tak vlastně nebudou mít co kontrolovat,
když to nebude čitelné :-((
No a právě pokud je to nečitelné (při kontrole), tak to doměřují. Bohužel není v mých silách (a ve Vašich nejspíše taky) všechny doklady u všech firem ofocovat.Některé firmy po příspěvku v televizi tyto doklady poctivě ofocují, ostatní nikoliv. Alespoň někteří klienti to vyřešili jednoduše, tankují u jedné ČS v místě sídla společnosti a ta jim pak jedenkrát týdně vystavuje fakturu na odebrané pohonné hmoty a mají po problému s náležitostmi daňového dokladu a se "zmizením" údajů.
Děkuji všem za odpovědi a zejména Elén - přesně to jsem chtěla vědět! Takže když jde o benzín je vždycky prodejce ta benzínka a když jde o to ostatní - myčka, voda do auta, tak je plátcem provozovatel? Provozovatel nikdy není plátcem benzínu. Je to tak?
-------------------------------------------------------------------------------
No, to jsem psala já. Kdysi dáááávno nám to říkali na školení,
že náležitostí DD je DIČ, nikoliv 2 DIČ, takže jedno DIČ škrtám
a uplatňuju DPH k tomu DIČ, co zůstává - tedy většinou u PHM,
to je větší částka.
Jak to děláte vy ostatní? Nebo se s něčím takovým nemám vůbec
vzrušovat???????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 5. 2006 19:49
Prosím, u dokladu od benzinek nevim presne, kdy splnuje nalezitosti danoveho dokladu a kdy ne: jde mne o to jak poznám kdo je plátcem a tedy koho adresu a dič musím mít na dokladu:
na účtenkách bývá: prodávající, provozovatel, plnění uskutečněno na účet.....
Můžete mně pomoct, jak se v tom vyznat, ať to nemám špatně?