Hlavní navigace

Žena do 4 let věku dítěte doma-doklad??

  • (neregistrovaný)

    16. 5. 2006 12:00

    Naše zaměstnankyně si požádala o rodičovskou dovolenou do věku 3 let věku dítěte, teď přišla s tím, že by chtěla zůstat doma až do věku 4 let věku dítěte. Se zaměstnavatelem se dohodla na rozvázání PP ihned po návratu. Co mám po ní požadovat za doklad? Hlásí se něco na zdravotní nebo sociální? Ve mzdách ji mám v kmenovém zařazení další mateřská do věku 3 let dítěte a nevím zda to protáhnout do 4 let nebo dát jiné vyloučení.

    Díky všem

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 5. 2006 12:33

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: Žena do 4 let věku dítěte doma-dokla
      Po kterém návratu? Dohodli se na ukončení poměru v den třetích narozenin dítěte? Pokud ano, pak normálně sepište dohodu o tom že se zaměstnanec a zaměstnavatel dohodli na skončení pracovního poměru, který skončí dnem tím a tím. Pak ji normálně všude odhlásíte, jako každého jiného zaměstnance.
      Pokud se dohodli na ukončení na některý pozdější den, třeba až v den čtvrtých narozenin, pak radím také už teď sepsat tu dohodu o ukončení ve dni tom a tom (třeba ty čtvrté narozeniny). Pak musí být na dobu mezi třetími narozeninami a dnem ukončení poměru vypsána povolenka na neplacené volno. Opět nic nikam nehlásíte a pokud ona bude nadále pobírat rodičovský příspěvek (jako že určitě ano), neodvádí se za ni žádné zdravotní pojištění. A v den skončení poměru ji odhlásíte.

    • 16. 5. 2006 13:10

      P. (neregistrovaný)

      Re:
      Existuje nějaký formulář na neplacené volno? U nás se jen přeškrtlo slovo dovolená v žádosti o dovolenou a vepsalo se neplacené volno. Zaměstnankyně zatím neví jestli bude doma až do věku 4 let dítěte nebo méně. Na ZP se nehlásí ukončení RD když bude mít neplacené volno?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).