Re: Nástup do zaměstnání po MD
Měla jste ho kontaktovat dříve( do 3 let věku dítěte),do této doby trvá rodičovská dovolená, pak už není povinen Vás vzít zpět. Záleží na tom, kdy bylo přesně datum Vašeho možného nástupu a také,
jestli jste měla se zaměstnavatelem nějak písemně dohodnutou dobu po skončení rodičovské dovolené( 4.rok již by se jednalo o neplacené volno, na které zaměstnavatel nemusí přistoupit a zpravidla nepřistupuje).Takže ,pokud jste dosud nenastoupila po skončení rodič.dovolené, může zam.považovat dokonce i za neomluvenou absenci a Vámi projevený nezájem o další trvání v pr.poměru. Nyní tedy záleží na tom, jakým způsobem bude Váš pr.poměr ukončen se strany zaměstnavatele.
Pokud byste ale dostala výpověď z důvodů par.46 ZP organiz.důvody(odst.1a) až c), náleželo by Vám minimálně dvojnásobné odstupné vypočítané z Vašeho pravděpodobného výdělku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
16. 5. 2006 15:04
Prosím o radu: po 3 letech mateřské dovolené jsem kontaktovala mého zaměstnavatele s tím, že bych chtěla opět nastoupit. Zaměstnavatel mi však sdělil, že mě přijmout nechce. Mám nárok na odstupné? V případě, že ano, kolik měsíčních platů mi musí dle zákona proplatit.
Děkuji za odpověď.
Z.