Re: nerozdělený zisk minulých let- prosí
*** O použití výsledku nerozhoduje jednatel. Tohle je v kompetenci VH, popř. společníků nebo jedinného společníka. Takže především by VH měla schválit závěrku a rozhodnout, co se ziskem minulého roku. Pokud se tak nestane do konce roku, pak Vás nutí ČÚS přeúčtovat na účty 42x ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 5. 2006 12:52
Dobrý den,
začala jsem účtovat v jedné firmě - s.r.o.,
zůstatek na účtě 428-NEROZDĚLENÝ ZISK MINULÝCH LET vykazuje cca 90.000,-, mohl by mi někdo prosím vysvětlit jak je to s tímto účtem. K čemu se může použít jeho zůstatek a do jaké a je jeho zůstatek nějak omezen?
Jednatel totiž rozhodl, že zisk z loňského roku bude rozdělen takto: část do zákonného rezervního fondu a zbytek na účet 428. Lze to takhle opět provést, stejně to bylo rozděleno i loni.
Děkuji moc všem za radu a přeji hezký zbytek dne. Iva