Re: Banky - co prověřují?
Podstatné dne mého názoru, je zda máte dostatečný příjem. dle zkušeností na částku 1mil. Kč aspoň 15000tis - fakt jen orientačně (záleží na počtu členů domácností atd.), pak je nutné něčím ručit buď přímo pořizovaným bytem, pokud je ve vlastnictví nebo jinou nemovitostí. A.
Re: Banky - co prověřují?
Když jste nesplácela OK kartu, tak to ví GE Money Bank a jestli je ona jedna z těch bank, kde jste zádala,tak Vám samozřejmě nepůjčí a ostatní banky, když vidí informaci, že Vás 2 odmítly, tak Vás odmítnou taky.
Další věcí je výše příjmu. Doporučuji postup, který dlouho trvá, ale je jediný účinný. Buď si udělejte stavební spoření a pak si po uplynutí spoření zažádejte o úvěr /což je na 5 let/ nebo zažádejte o malou půjču třeba na pračku na 6 měsíců a řádně ji splaťte, pak větší, zase ji splaťte a pak budete vedena jako solidní klient a dají Vám větší částku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 5. 2006 9:00
Dobrý den,
můj dotaz se týká půjčky v bance: žádala jsem půjčku ve 2 bankách, ale nedaly mi jí.
Před pár lety jsem měla úvěr na OK kartu, kterou jsem pár měsíců nesplácela (mladá, hloupá, na pracovním úřadě) - bohužel stalo se. Tak mě napadlo, že díky tomuhle hříchu z mládí jsem se dostala do registru dlužníků a proto mi banky nyní nepůjčí.
Zažádala jsem si tedy o výpis info z registru dlužníků u CBCB a Solus:
- u CBCB: objevily se tam jen ty informace, že jsem žádala u 2 bank o půjčku, kterou mi nedali. Nic víc.
- u Solusu: mi napsali, že vůbec nejsem vedení u nich v registru.
Proto se ptám: pokud nejsem v registru dlužníků, čím to tedy může být, že mi banky nepůjčí? Co vlastně banky prověřují??? Je možné, že na tom výpisu mi ty negativní info nenapsali, ale bankám se v PC při kontrole objevují?
Nevím, co mám dělat, kde je problém. Vše už mám splacené, nyní bych chtěla úvěr na koupi bytu.
Velmi děkuju za jakoukoliv radu, jsem zoufalá.