Re: deivizi -pomoc nemám zkušenosti
moc nechapu, co jste vlastne s temi 20 Euro delali (prijme z uctu do poklady a opet vydej z pokladny - vklad na ucet v jeden den?), ale obecne - v pokladne uctujete vzdy dle kurzu CNB, na uctu kurzem banky; prevody delam pres ucet 261 a co tam zbyde je kurzovy rozdil
jeden den jsme přijali eura do pokladny
druhé den převedli na účet - takže přitom odvodu na účet - si banka vzala uričitou částku v české měně - té si teda nebudu v pokladně všímat a zaúčtuji dle kurzu ČNB v tento den a rozdíl dám jako kurzový rozdíl?
ano:
1. prijem do pokladny - 20 EUr, v Kc kurz CNB z tohoto dne
2. vydej z pokladny a prijem na ucet:
a) vydej z pokladny 20 Eur, kurz CNB z tohoto dne
261/211
b) prijem na ucet 20 Eur, v Kc castka pripsana skutecne na ucet (budete brat jejich kurz)
221/261
3. kurz. rozdil 261/663 nebo 563/261
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 5. 2006 10:07
Moc prosím o radu, přijali jsme do devizové pokladny 20 EURO
- příjem jsem zaúčtovala 20 x kurz ČNB z toho dne
- převod na bankovní účet nevím v jaké částce zaúčtovat, jednak tu mám částku, kterou si vzala banka což je částka menší než jsem zaúčovala a jednak ještě tu mám kurz ČNB který je taky jiný, než dala banka,
důležité je, aby se dělala pokladna, takže musím mít příjem a výdej stejný ale co ten rozdíl??
děkuji za odpověď