Re: Dohoda o prac.činnosti
pokud jste evidovany na UP, tak si muzete vydelat max. 1/2 minimalni mzdy a uvazek do 20 hodiny tydne (max. polovicni uvazek).... pokud to bude DPC, tak zamestnavatel odvadi pojisteni i kdyz jste na UP....
Jelikoz jste evidovany na UP, tak tomu UP musite dopredu nahlasit, ze budete uzavirat DPC a posleze pak dolozit smlouvu a vysi vydelku (aby si zkontrolovali, ze jste neprekrocit tu 1/2). Pokud to neudelate, tak vas vyradi z evidence.
Obecne to, jestli mate zustat na UP, zalezi na vasem vydelku - pokud si vydelate vice, nebo budete mit delsi uvazek, stejne vas vyradi (i kdyz dolozite)....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 5. 2006 11:08
Chtěl bych poprosit o radu. Budu uzavírat Dohodu o prac. činnosti /na zkrácený prac. úvazek/, bude za mě zaměstnavatel muset odvádět sociální a zdravotní pojištění a mám i nadále zůstat v evidenci na ÚP??