Hlavní navigace

Přiznání ID pozdě - jak se ZP

  • (neregistrovaný)

    18. 5. 2006 11:33

    LPK se přetížená a prý máme podat u dlouhodobě PN zaměstnance žádost o ID sami bez rozhodnutí o invaliditě. Podpůrčí doba mu končí 6.6. ID v žádosti od 7.6. Co mezitím se ZP, než přijde rozhodnutí o přiznání důchodu. Také se může stát, že nebude přiznán.Do státní kategorie patřit nebude, když není PN kryta dávkami. Takže budeme muset srazit ZP a poté dodatečně zažádat o přeplatek. Máte s tím někdo zkušenosti?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 5. 2006 12:00

      JiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: přiznání ID pozdě - jak se ZP
      Zaměstnanec by měl po skončení PN nastoupit 7.6. normálně do zaměstnání a budete mu odvádět ZP jako každému jinému, jelikož nemáte v ruce žádné rozhodnutí o přiznání důchodu. Budete-li muset dopočítávat zdr.pojištění z důvodu ,že by nedosahoval minim. vyměř základu, odvedete ho jako u každého jiného zaměstnance. DOstane-li důchod zpětně , můžete vyčíslit event.
      přeplatky na zdr.poj. a požádatzdr.pojišťovnu o vrácení přeplatku, příp. vykompenzovat při odvodu (samozřejmě mít pro kontrolu poišťovny připraveno k doložení).

    • 18. 5. 2006 12:28

      Šárka (neregistrovaný)

      Re: přiznání ID pozdě - jak se ZP
      Buď mu bude trvat PN a nenastoupí. Bude bez výplaty DNP. Teď jsme se dohodli s personalistkou, že připravíme dohodu k 6.6. Říkal, že mu posudkový lékař přislíbil přiznání důchodu. Zatím půjde na ÚP a dodatečně si nahlásí u ZP "D". Má ještě loňskou dovolenou, tak snad nějak přežije. Zaspala LPK. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).