Re: Potvrzení příjmů pro PND
Daňové zvýhodnění na děti má dvě části.Sleva na dani je součást daně, takže čistý příjem je vč.této slevy na dani. Vychází-li bonus, do čistého příjmu se nepočítá. Stejně tak budete postupovat, pokud měl uplatněny děti až při ročním zúčtování. Bylo provedeno
v r.2006 za minulý rok, patří do příjmů za 1.q 2006.
Jiřko děkuji Vám za pěkné vysvětlení. Daňové přiznání za rok 2005 jsem si podávala na Fú sama, protože jsem měla 2 zaměstnavatele. Tzn., že při potvrzování čistých přijmů za rok 2006 (pro PND na r.2007)dostanu od zaměstnavatele (mzdy zde dělám já) potvrzené čisté přijmy za r. 2006 a sama pak budu muset doložit čestné prohlášení o tom, že jsem si uplatnila daňové zvýhodnění za rok 2005 ve výši xxxx Kč? Nebo toto potvrzení vystaví FÚ?Děkuji
Potvrzení vystaví FÚ (stačí zašktrnou políčko příjmy si zjistěte na FU)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 5. 2006 12:08
Pro potvrzení přijmů pro PND se používají čisté přijmy tj. se zahrnutím daňového zvýhodnění na děti. Neví prosím někdo jak je to v případě, kdy si zaměstnanec během roku daňové zvýhodnění neuplatňuje a uplatní si jej zpětně při vyúčtování daní? Zpětně uplatněné daňové zvýhodnění na dítě se pak přičte k čistým přijmům dalšího období?Děkuji