Re: skladové karty mi nedaly spát
no jestli dobře čtu, tak v jednoduchém účetnictví byla dána zákonem povinnost vést skladovou evidenci, takže odvolat byste se mohla tak víte kam:-)
a asi mám jiné chápání než Jana, protože když si Pilátovou přečtu, vyplyne mi z toho taktéž, že skladovou evidenci v DE MUSÍM vést.
ale se skladama končím, už tu bylo dost argumentů, kdo nevěří, ať nevede, ale asi na to dojede:-(
Re: skladové karty mi nedaly spát
ještě že paní Pilátová aspoň uznává, že se v JÚ musela evidence vést i v průběhu roku:-))
ale nevím, kam se jí ztratila věta ze zákona - DE:
musí vést majetek, obsahové vymezení majetku vymezují zvláštní právní předpisy o účetnictví atd. atd.....
ale stejně její závěr je, že se evidence vést musí, jinak neustojíte důkazní břemeno atd atd....
Re: skladové karty-pro Vadu
>>A protože jsem puntičkář, tak jsem šla do obchodu a
>>koupila knihu: daňová evidence r. 2006 - Ing.Pilátová
>>a
>>kolektiv.
>>O daňové evidenci zásob je zde psáno jen toto:
>>
>>Daňová evidence zásob:
>>zákon o daních z příjmu sice přímo neuvádí,
>>že by poplatník musel vést skladovou evidenci
>>zásob, ale vyjdeme-li z ustanovení § 7b, který
>>stanoví, že „daňová evidence zajišťuje zjištění
>>základu daně z příjmu a obsahuje údaje o majetku
>>a k posl.dni zd.období jsme povinni zjistit
>>skutečný stav zásob a o případné rozdíly upravit
>>základ daně, dopracujeme se závěru, že bez
>>skladové evidence nejsme schopni tyto povinnosti
>>splnit. Jak jinak bychom zjistili, zda nám něco
>>přebývá, nebo naopak chybí.
>>
>>Ve srovnání s jedn.účetnictvím v podmínkách
>>roku 2003 nám ale zákon neukládá povinnost
>>vést skladovou evidenci v průběhu zdaň.období
>>ani v jednotkách množství, ani v korunové hodnotě.
>>Je tedy na poplatníkovi, jaký způsob evidence zásob
>>si zvolí, aby „ustál důkazní břemeno“ ve vztahu ke
>>správci daně při obhajobě správného stanovení
>>základu daně. V rámci daňové evidence můžeme
>>vést evidenci zásob různými způsoby, neboť závazná
>>forma není dána.
>>Zdravím všechny.
Děvčata děkuji a hezký den. V r. 2001 ještě existovalo JÚ proto asi na Vás chtěli skladové karty. >
>ještě že paní Pilátová aspoň uznává, že se v JÚ musela
>evidence vést i v průběhu roku:-))
>
>ale nevím, kam se jí ztratila věta ze zákona - DE:
>musí vést majetek, obsahové vymezení majetku vymezují
>zvláštní právní předpisy o účetnictví atd. atd.....
>
>ale stejně její závěr je, že se evidence vést musí,
>jinak neustojíte důkazní břemeno atd atd....
Re: pro 1234
>>Od začátku nešlo o to zda vést evidenci nebo ne, ale
>>o
>>způsob vedení.
>No a od odborníka p. Ing Pilátové se toho taky moc
>nedozvíme, když je to jen a jen na poplatníkovi jak to
>povede.
A protože není určen způsob vedení, nejsou povinné ani skladové karty. Ale pane 1234 buďte klidný - nejsou ani zakázané, tak si je klidně veďte dál :-) Jana F.
takže milá Jano, nevím, zda jste tak zaujatá, že ani neumíte číst, nebo tak hloupá, že to nepochopíte. skladové karty se musely vést v JÚ. v ostatních případech se vždy mluví o skladové evidenci. NIKDY jsem nepsal, že by mezi těmito dvěma věcmi byl rozdíl, ba naopak jsem se ptal vás, proč tvrdíte, že jde o rozdílné věci. já klidný jsem, neb v souladu se zákonem vedu skladovou evidenci, do roku 2003 v JÚ nazývanou skladovými kartami.
Neodporujete si trochu? Tvrdil jste že skladová evidence formou "kontrola korunou" byla v době JÚ povolená, ale nyní už není a to z jediného pochybného důvodu, který se mi z vás podařilo vydolovat, což je povinnost vést evidenci v pořizovacích cenách.
A najednou teď zase tvrdíte, že v JÚ se MUSELY vést skladové karty.
Tak prosím vás co z toho platí - musely se vést skladové karty, nebo byla povolená kontrola korunou? Jana F.
pořád čekám, až my odpovíte vy na moji otázku. kladl jsem vám ji už dříve a nic. teď zase nic. obcházíte, kličkujete a neodpovíte.
jaký je podle vás rozdíl, zda se to nazve skladovou evidencí
nebo skladovou kartou? (vy tvrdíte, že se evidence vést
musí, karty ne. podle mě je to totéž)
Tzv. „kontrola korunou“ je sice možným způsobem evidence zásob zboží, avšak i tento způsob musí být přesvědčivý a musí z něj být patrny veškeré údaje pro potřeby řádně vedeného účetnictví.
II. Pokud údaje uvedené daňovým subjektem v daňovém přiznání neodpovídají údajům v jeho účetnictví, které není vedeno v souladu s § 7 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, a z toho důvodu není možné daňovou povinnost stanovit jinými důkazy, přistoupí správce daně k stanovení daňové povinnosti za použití pomůcek (§ 31 odst. 5 zákona ČNR č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků). - to je výcuc z rozsudku NSS.
zákon o účetnictví a příslušné zákonné předpisy určovaly povinnost vést skladové karty v jednoduchém účetnictví. určitou formou této evidence (doufám, že už jste konečně pochopila, že skladová evidence a skladové karty je totéž) byla kontrola korunou .
nyní se musí vést zásoby v pořizovacích cenách. kontrola korunou je evidence zboží v cenách prodejních. a tady je ta kolize ze zákonem.
ale vidím, že to buď nepochopíte, nechcete pochopit nebo si děláte srandu (což považuji za nejpravděpodobnější, protože jinak je to teda hrůza)
já celou dobu tvrdím, že se musí vést daňová evidence. psal jsem zde někdy, jak má přesně vypadat, nebo že je to v zákoně? jen v ČÚS jsou údaje, které musí obsahovat a v JÚ byla evidence nazvána skladovými kartami. ale mám pocit, že tu někdo psal, že se žádné evidence vést nemusí. takže jestli všichni od počátku této šílené debaty souhlasí s tím, že se musí vést skl. evidence, tak pardon. blbě jsem to pochopil:-)
já osobně nevidím faktický rozdíl mezi skladovou kartou a skladovou evidencí. obojí je totéž, ani jedno nemá přesně danou formu zákonem. jen z toho musí vyplynout co- kdy- za kolik- kam se naskladnilo a totéž ven:-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 5. 2006 14:27
A protože jsem puntičkář, tak jsem šla do obchodu a koupila knihu: daňová evidence r. 2006 - Ing.Pilátová a kolektiv.
O daňové evidenci zásob je zde psáno jen toto:
Daňová evidence zásob:
zákon o daních z příjmu sice přímo neuvádí,
že by poplatník musel vést skladovou evidenci
zásob, ale vyjdeme-li z ustanovení § 7b, který
stanoví, že „daňová evidence zajišťuje zjištění
základu daně z příjmu a obsahuje údaje o majetku
a k posl.dni zd.období jsme povinni zjistit
skutečný stav zásob a o případné rozdíly upravit
základ daně, dopracujeme se závěru, že bez
skladové evidence nejsme schopni tyto povinnosti
splnit. Jak jinak bychom zjistili, zda nám něco
přebývá, nebo naopak chybí.
Ve srovnání s jedn.účetnictvím v podmínkách
roku 2003 nám ale zákon neukládá povinnost
vést skladovou evidenci v průběhu zdaň.období
ani v jednotkách množství, ani v korunové hodnotě.
Je tedy na poplatníkovi, jaký způsob evidence zásob
si zvolí, aby „ustál důkazní břemeno“ ve vztahu ke
správci daně při obhajobě správného stanovení
základu daně. V rámci daňové evidence můžeme
vést evidenci zásob různými způsoby, neboť závazná
forma není dána.
Zdravím všechny.