Re: DOhoda o provední práce
Myslím, že by to bylo možné - uveďte jednorázový úkol do výše 100 hodin. Na ZP a OSSz nehlásíte, ani nedovádíte pojištění. Na FU se musíte přihlásit k odvodu daně ze záv. činnosti a tuto daň z dohody srazit (do 5000 15% srážková, nad 5000 zálohová min. 20%)
Děkuji, ale prosím ještě o radu jak má taková smlouva na jednorázový úkol vypadat, jako co mám být já uvedena v záhlaví
a moje kamarádka? Např. zaměstnavatel a pracovník. Dále upozorňuji, že ta výpomoc bude sice do 100 hod, ale asi až do konce roku 2006. Děkuji
formular DPP je tady na strankach v sekci sablony / pracovni zalezitosti - ale jak jsem psala nize, pokud budete formulovat jako "vypomoc" a jeste k tomu do konce roku, tak si koledujete, ze vam to socialka pri kontrole vyhodi, prehodnoti jako dohoda o pracovni cinnosti a domeri pojistne i penale.....
dohoda o provedeni prace se uzavira pouze na jednorazovou vypomoc, neopakujici se cinnost, plati se z ni pouze dan, pojisteni neee - omezeni 100h rocne (jak pisete); existuje jeste dohoda o pracovni cinnosti, tam je omezeni max 20h tydne, ale z te se plati socialni a zdravotni pojisteni - takze je mene vyhodna;
takze bude formulujte na tech dohodach o provedeni prace nejake jednorazove akce, abyste byla "kryta" nebo uzavrete dohodu o pracovni cinnosti; v obou pripadech se musite registrovat na FU k dani z prijmu FO a ke srazkove dani (pisete, ze kamaradka je zamestnana jinde, takze u vas nepodepise prohlaseni, tim padem ji prijem do 5000 budete danit srazkovou dani 15%, nad 5000 zalohovou min. 20%). U dohody o pracovni cinnosti musite jeste prihlasit tu kamaradku na socku a zdravku.
Btw. v cem spociva provozovani "hydrocolonu" - at si trochu doplnim vzdelani? ;) diky.
Není to klystýr, ale je tady určitá podobnost. Klystýr Vám nepropláchne důkladně střevo a nevyčistí od škodlivin. Hydrocolon je to metoda, kterou podstupují i umělci-celebrity. A doporučuji osobně zejména lidem se sedavým zaměstnáním. Než jsem podstoupila hydrocolon měla jsem hodně často zácpy a jiné zdrav.problémy. Po této metodě výplachu střev se mi zdravotní problémy zlepšily. I když se touto metodou nedá ihned zhubnout, cítila jsem se lehčí a bříško jsem měla menší. Tato metoda není nijak ponižující (zavádí se hadička do zadečku), pokud ji provádí zkušený a "lidský" zdravotní personál. Já to štěstí měla.
Pokud by jste měla zájem o informace mohu Vám zaslat info-letáček a kontakt. print@arsystem.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
19. 5. 2006 9:32
Jsem FO-provozuji hydrocolon.Jelikož nestačím na to sama pomáhá mi kamarádka. Nejsem ale zaměstnavatelem. Co mohu udělat, jakou smlouvu sepsat s kamarádkou, která mi vypomáhá. Bude asi
do 100hod./rok. Kamarádka je zaměstnaná jinde.
Pokud s ní musím sepsat dohodu o provední práce, musím to nahlásit na OSSZ, zdrav.poj., a finanční úřad? Děkuji