Re: Přeřazení na jinou práci
V době VAší pracovní neschopnosti Vás nemůže nikam přeřazovat. Ani Vás nemůže "přeřazovat" bez dohody s Vámi o změně pracovní smlouvy. Jsou však případy, kdy Vás MUSÍ převést a kdy Vás MUŽE převést na jiné místo i bez Vašeho souhlasu.Oba případy předpokládají odborný zdravotní posudek, který byste zaměstnavateli předložila o tom, že nemůžete dosavadní práci v vykonávat. Po převedení na jinou práci musí být dodrženy podmínky dané ZP ( důvod, doba atd.) . Při převedení těhotné pak máte nárok na tzv. vyrovnávací příspěvek( což je dávka z ne -mocenského pojištění).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 5. 2006 15:05
Prosím poraďte mi s nastalou situací: Již 3 měsíce jsem kvůli úrazu (nepracovnímu) v prac. neschopnosti.Zaměstnavatel mi oznámil,že mě přeřadil na jinou (nižší) práci.Na mé místo přijal někoho jiného.Jaký je další postup,když tuto pozici odmítnu?Musím dát sama výpověď?A jaký je postup,když v nemocenské otěhotním a funkci,kde jsem byla přeřazena,nemohu ze zdrav. dův. vykonávat?V práci jsou možné jen 2 různé pozice-kancelář a prodavačka.Musí mě zaměst. vzít zpět na mou pův. pozici? Jak je to v tomto příp. s ostupným?
moc díky za odpověď.