Re: Jak nelépe dostat dům z s.r.o.,
Dík za reakci. Jak zjistím kolik nás to bude stát? Co ty moje půjčky? A co by mohl přinést zápis práva na nemovitost na základě těch pujček. V podstatě pro řešení máme oba dobrou vůli .
*** V případě prodeje musí SRO počítat s daňovým příjmem z prodeje, s daňovým nákladem zůstatkové ceny, s nákladem na znalecký posudek, poplatky a daň z převodu nemovitosti. Pohledávku, která pak prodejem vznikne vůči Vám, může započíst se závazkem, který má vůči Vám z titulu půjčky. S odchodem společníka dohodou Vám nejsem schopna říct - to záleží na vypořádacím podílu. Dalším způsobem odchodu společníka je ten, že svůj obchodní podíl prodá Vám - po pěti letech je příjem z převodu obch.podílu osvobozen od daně z příjmu. Snad jsem na nic nezapomněla - když, tak se zeptejte ***
Děkuji a jsem rád, že se mohu zeptat. S tím prodejem je mi to již jasné. Ale když občas vidím v TV ty ekvilibristické machinace s daleko větším majetkem tak je mě toho danění líto. Co tak nějaká varianta s rozdělením společnosti na dvě. Třeba k naši výrobní, rozdělením majetku přidat nějakou obchodní, protože si sami zajišťujeme distribuci a odbyt.
Můžete se mi ozvat na mejl. juuraj@centrum.cz?
*** Rozdělení společnosti je taky možné. Ale když si pročtete Obch.Z.(§69c, 153d a násl. §220 a dále), tak určitě zjistíte, že tohle se nedá dělat na dálku a určitě bych to svěřila daňovému poradci a právníkovi "nadosah". A jen ti Vám dokáži přesně říct, zda by to bylo pro Vaši společnost levnější ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
22. 5. 2006 13:40
Koupili jsme se společníkem rodinný dům do firmy. Společně jsme se rozhodli, že bude patřit mě. Prodej asi není to nejlepší. Přitom mám povrzeny a a účetně vedeny vklady do firmy jako půjčky zhruba ve výši hodnoty domu. jakou roli by mohl sehrát záznam práva k nemovitosti v katastru.
Nebo já nevím co. Poraďte prosím ať nevyhazujeme zbytečně peníze. Móc dík.